Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ


Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αλμωπίας «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διαμαρτύρεται για τις πρακτικές του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το ωράριο και τις διδακτικές ώρες των εκπαιδευτικών.
Η ώρα της σίτισης στο ολοήμερο σχολείο, σύμφωνα με το ΠΔ79/2017, θεωρείται ως διδακτική ώρα για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι ορίζονται με πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων ως υπεύθυνοι Ολοήμερου Προγράμματος εκείνη την  ημέρα και για όσους εκπαιδευτικούς επιβλέπουν τους μαθητές κατά τη σίτιση και διδάσκουν την επόμενη 2η ώρα του Ολοήμερου Προγράμματος (14:15 – 15:00).
Με ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου 184795/Δ1/30-10-2017, επισημαίνεται ότι: «ο αριθμός των εκπαιδευτικών, συμπεριλαμβανομένου και του υπεύθυνου του Ολοήμερου Προγράμματος, για τους οποίους η ώρα της σίτισης-χαλάρωσης θεωρείται διδακτική δεν υπερβαίνει τον αριθμό των λειτουργούντων τμημάτων της 2ης διδακτικής ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος» που σημαίνει ότι μετά από δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς αφαιρεί την ώρα αυτή από χιλιάδες εκπαιδευτικούς χωρίς να σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί κατά τη διάρκεια της σίτισης των μαθητών δεν έχουν την ευθύνη για τα παιδιά που σιτίζονται.
Αναρωτιόμαστε πρώτον αν η ερμηνεία σημαίνει ριζική αλλαγή και δεύτερον αν η εγκύκλιος είναι «ισχυρότερη» από Προεδρικό διάταγμα. Αν θέλει το υπουργείο να αλλάξει το προεδρικό διάταγμα ας το κάνει βγάζοντας κάποιο άλλο καινούριο και δηλώνοντας έμπρακτα την αδυναμία του να σκύψει πάνω από τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Τα θέματα της Παιδείας δε λύνονται με «μπακάλικες» λογικές του τύπου αφαιρώ ώρες για να μην προσλάβω εκπαιδευτικούς όπως ορίζουν οι θεσμοί που θα έδιωχνε η παρούσα κυβέρνηση και όπως επιτάσσουν τα μνημόνια που θα σκίζονταν σε μία μέρα και με έναν νόμο.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αλμωπίας «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
καταδικάζει ομόφωνα
αυτές τις πρακτικές και απαιτεί να υπολογίζεται ως διδακτική ώρα η ώρα της σίτισης για όλους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι ορίζονται με πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων για κάθε μέρα στο ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου.
                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                      ΠΑΠΑΒΕΝΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου